Maui, Hawai
Door: Nienke Verkerk
Blijf op de hoogte en volg Nienke
17 November 2012 | Verenigde Staten, Honolulu
Na een vlucht van 45 min (helaas met weer vertraging) zijn we woensdagavond aangekomen op Maui, Hawai. Met de taxi zijn we naar ons hostel gebracht.
Wauw, this hostel is by far (!!) the best we have been too!! Het hostel leek wel op een hotel. We hadden een reservering voor een gedeelde kamer, maar omdat hostel volgeboekt zat hebben ze ons geupgrade naar een private room! Dat was wel super zeg, geen kamer hoeven delen met andere mensen. We konden lekker onze tassen uitpakken en alles laten rondslingeren ;). Naast onze kamer zat de badkamer, die we dan wel moesten delen met anderen (helaas met veel anderen, waardoor je echt in de rij stond). Het hostel is goed beveiligd, er hangen beveilingscamera's, het is er erg schoon (elke dag zie ik ze alles schoonmaken etc), wasmachines, gratis ontbijt (een lekker ontbijt waar we dit keer zeker gebruik van hebben gemaakt!), gratis internet en gratis bellen naar vaste nummers in het buitenland! Hier hebben we ook gelijk gebruik van gemaakt! Ik heb pap en mam vlak voordat ze naar hun werk gingen even snel gebeld. Heel raar eigenlijk want bij ons was het woensdagavond 20.45u en in NL is het donderdagochtend 07.45u (11 uur tijdsverschil). Het fijn om ze even te horen/spreken. Daarna hebben we de was gedaan en gelukkig konden we bij het hostel ook avondeten kopen. Dit was super aangezien het al laat was en de supermarkt niet dicht bij is... :S.
Helaas duurde de vreugde om dit geweldige hostel (wat op dit moment echt op nr 1 staat) niet heel lang, ik heb bijna de hele nacht wakker gelegen van de kou... Ik lag onder een laken en er zijn geen dekens op de kamer. Die kan je huren bij de receptie. Die ging pas om 08.0u open dus je snapt het zeker al, om 8 uur 's ochtends ben ik als een gek mijn bed uitgegaan om te zorgen dat ik als eerste in de rij stond bij de receptie om een deken te huren ;). Haha.
Bij dit eiland is er veel te doen, maar daar heb je eigenlijk ook weer een auto voor nodig. Helaas waren er geen auto's beschikbaar. Het is waarschijnlijk erg druk op het eiland met de toeristen. Dus hebben we besloten om toch maar een scooter te huren en op die manier het eiland te verkennen. 's Middags werden de scooters (heel luxe) naar het hostel gebracht. De man die de scooters verhuurde kende een leuke route en die zou ongeveer 3.5u duren. Dus dat zou goed uitkomen voor die middag. Helaas klopt het niet altijd wat ze hier zeggen (goh dit komt mij bekend voor op Hawai ;) ) en hebben we er bijna 6 uur over gedaan. Heel groot gedeelte hebben we in het donker gereden en dat was niet heel prettig. Ook was het erg bewolkt die dag en stond er ontzettend veel wind!! Ik vloog soms bijna van mijn scooter af haha (het is nu winter in Hawai).
De eerste 3 uur hebben we door de bergen gereden. Eerste 5 min was nog leuk, maar daarna werd het erg saai en het landschap was ook niet echt heeeel mooi. Het deed ons veel denken aan Engeland haha. Helaas hebben we ook niet veel dingen kunnen bekijken of ergens kunnen stoppen, omdat we doorkregen dat we er veel langer over deden en liever niet in het donker wilden rijden.
We hadden de scooters tot vrijdagmiddag dus de volgende dag zijn we de andere kant van het eiland gaan verkennen. Dit zou ongeveer 1.5u duren. Na 1 uur en 1/4 van de route verder kwamen we er achter dat we het weer niet op tijd zouden redden, ook omdat we op tijd terug moesten zijn om de scooters in te leveren. Mijn tank was bijna leeg en aangezien we in the middle of nowhere reden zijn we weer teruggegaan naar een dorpje wat we net hadden gepasseerd en hebben we eventjes bij het strand gezeten. Na een regenbui zijn we toch maar weer vertrokken naar huis. Helaas kon ik ook niet echt genieten van de rit, omdat ik bang was dat ik door de keiharde wind onderuit zou gaan met de scooter. Op het vorige eiland konden we bij het huren van de scooters een verzekering nemen van 25 dollar. Ongeacht wat er zou gebeuren, die verzekering zou het dekken. Deze keer was dat niet zo. Hij had geen verzekering, maar we moesten tekenen dat als er schade zou zijn dat we 250 dollar zouden betalen (ook al zou de schade meer zijn). Als de scooter in goede staat terug werd gebracht hoefden we niets te betalen. Dus het enige wat ik dacht toen we telkens bijna onderuit gingen door de wind *Please blaas me niet omver, ik kan nu echt geen 250 dollar missen!!* haha. Maar alles is goed gekomen en we zijn op tijd heelhuids bij het hostel gekomen ;).
Ik denk dat we ons toch iets beter hadden moeten voorbereiden ;) haha. We hebben nu 3 eilanden van Hawai gezien, maar helaas hadden we zo weinig tijd dat we veel met de scooters hebben gereden, maar heel weinig hebben kunnen doen en iets van het eiland gezien. Natuurlijk wel veen beetje de omgeving, maar we konden ook niet altijd met de scooters langs de kust rijden. Dus dat was wel erg jammer. De afstanden zijn hier ook te groot om dit met de scooter te doen.
Dus voor wie er van plan is om naar Hawai te gaan.... huur een auto en blijf een aantal dagen op 1 eiland ;)
Eind van de middag gaan we weer terug naar Honolulu (het eerste eiland). We gaan dan weer terug naar het hostel waar we toen hebben gezeten. We konden onze grote backpacks daar achterlaten dus dat was super (hopelijk staan ze er vanavond nog haha).
Morgen (zaterdag) vliegen we 's avonds naar Nieuw-Zeeland!! Ik ben erg benieuwd hoe het daar zal zijn. We slaan dan een dag over dus straks lopen wij 12 uur voor ipv achter.
Liefs Nienke
17 November 2012 - 13:37
Jan Verkerk:
Dag Neinke en Charlotte leuk om je verslag te lezen Nienke als je dit leest zal je wel in Nieuw Zeeland zijn, je moet de groeten hebben van de hardloop boys en Luuk Kool papa gaat zo naar oma Bep en morgen naar een afscheid feestje van Dick en Annemarie, veel plezier liefs papa -
17 November 2012 - 20:47
Corrie:
Lieve Nienke,
Wat jammer dat je het niet zo getroffen hebt met het weer daar. En ik maar denken dat het op Hawai eigenlijk altijd mooi weer is. In Nederland is het op dit moment nat, grijs en koud.
Ik ben heel benieuwd naar je verhalen over Nieuw Zeeland want dat staat ook nog op ons verlanglijstje. Daar is het nu zomer, dus ik hoop voor jullie mooi weer.
Lieve groeten,
Corrie -
18 November 2012 - 16:53
Lana Van Wijk:
Hoi Nienke,
Na een paar drukke weken ben ik eerst eens op m'n gemak gaan zitten om je verslagen te lezen.
Leuke verslagen. Nog niet gedacht wat doe ik van huis. Aan je enthousiaste schrijven te zien niet. Kan je overal wel goed eten? Of heb je een pak hagelslag in de rugzak zitten???
Ik zag de foto van de "kerstwinkel" in SF.Dat ziet er wel super uit. Dat is nog eens een echt kerstgevoel. Ik krijg al een blij gevoel van de kerstshow bij intratuin met mijn kleinzoon.
Nienke ik kijk weer uit naar je volgende reisverslag.
Liefs,
Lana