Eiland hoppen - Reisverslag uit Honolulu, Verenigde Staten van Nienke - WaarBenJij.nu Eiland hoppen - Reisverslag uit Honolulu, Verenigde Staten van Nienke - WaarBenJij.nu

Eiland hoppen

Door: Nienke Verkerk

Blijf op de hoogte en volg Nienke

15 November 2012 | Verenigde Staten, Honolulu

Na twee dagen op Honolulu zijn we naar het volgende eiland, Kauai gegaan. We zijn maandagochtend vroeg opgestaan om naar het vliegveld te gaan. Na een korte vlucht van 30 min waren we aangekomen op Kauai. Helaas had ik de directies naar een busstop om naar het hostel te komen, niet goed onthouden en zijn we de verkeerde kant opgelopen :S. Oeps!! Na 45 min lopen in de hitte kwamen we aan bij een dorpje. Helaas waren ze niet erg behulpzaam en vriendelijk. Ze wisten niet of de bussen wel reden (ivm Veteranendag) en wat nu eigenlijk de naam van de straat was?? We wisten dus niet hoelaat de bus zou komen (komt maar 1x in het uur), omdat we niet wisten bij welke busstop we stonden. Bij een tankstation hebben we nogmaals navraag gedaan, maar zij wisten ook niet of de bus reed. Er waren ook geen taxi's en het is te ver om te lopen naar ons hostel (een dorpje verderop). Na veel aandringen wilde hij uiteindelijk toch maar een taxi voor ons bellen. Thank god!! Omdat we door kregen dat het vervoer hier duidelijk een probleem is hadden we bedacht om een auto te huren. Dit kon bij het vliegveld. Dus de taxi heeft ons weer bij het vliegveld afgezet. Daar aangekomen bleek dat een auto huren voor 2 dagen wel heel duur was. Dus hebben we weer een taxi moeten bellen die ons naar het hostel zou brengen.

Na 3 uur, kilometer meters gelopen te hebben, 2 taxiritten en vele dollars lichter zijn we eindelijk aangekomen bij ons hostel. Dit was een leuk/apart hostel (foto's volgen nog) aan het strand!! Een balkon met uitzicht over de zee. Voor ons gevoel hadden we er al een dag opzitten, maar het was pas 10 uur 's ochtends.. haha. Daarna hebben we boodschappen gedaan en zijn we met een aantal mensen van het hostel die we hadden ontmoet, naar een waterval gegaan. Daar aangekomen bleken we bovenaan de waterval te staan ipv onderaan. Je kon naar beneden springen en een stukje zwemmen, maar omdat het pas het begin van onze trip is, hebben we maar voorzichtig gedaan en zijn we boven gebleven haha. Daar konden we ook een beetje in het water zitten. We zijn niet lang gebleven, want we wilden nog naar het stand bij ons hostel. Daar aangekomen bleek dat er geen strand was alleen maar rotsen.. Daar hebben we even gezeten en voor de rest nog gerelaxed en een boek gelezen (poli ort: ik ben echt super blij met mijn E-reader!! Gebruik hem heel veel en heb al een aantal boeken gelezen).

Voor dinsdagmiddag hadden we een tripje geboekt. Om naar de ontmoetingsplek te komen moesten we weer 30 min lopen, het was weer bloedheet. Helaas was de bus weer geen optie aangezien die maar 1x in het uur komt. Maar een stuk lopen is ook wel goed voor de beweging!! We zijn eerst een stuk gaan kayakken, daarna nog een stuk wezen lopen (hiking) en uiteindelijk kwamen we uit bij een waterval. Helaas door de droogte was er geen waterval... Maar er was wel een beekje waar we konden zwemmen. Daarna kregen we een heerlijke lunch en zijn we weer terug gaan lopen en wezen kayakken. 's Avonds hebben we ff makkelijk gegeten, bij de Mac. Dit hadden we ook wel verdiend naar al dat gewandel etc ;) haha. 's Avonds nog wat gekletst en gekaart met een aantal mensen van het hostel.

Woensdagochtend zijn we naar ' the secret beach' geweest. Dit keer wel met de bus gegaan. Daarna moesten we een stukje lopen. Alleen was dit niet een 'stukje' maar een heel eind. Ongeveer 35 a 40 min gelopen. Uiteindelijk kwamen we bij een mooi strand met hele hoge en sterke golven. Hier hebben we een uurtje gelegen, want we moesten weer terug want 's middags zouden we naar het volgende eiland, Maui, vliegen. Na weer een lange wandeling, een busrit (die 20 min te laat kwam) en weer een half uur lopen, kwamen we uiteindelijk (een beetje vermoeid) aan bij het vliegveld.

Op dit eiland was het ook lekker weer, maar af en toe bewolkt, 's avonds is het wat kouder en af en toe een kleine bui. Ik vond dit eiland iets minder, omdat je moeilijk rond kan komen. Een auto huren is echt het beste, want de bus is 3x niets en de afstanden zijn te ver om te lopen. Helaas hebben we ook te weinig tijd om echt het eiland goed te verkennen etc.

Liefs Nienke

• 15 November 2012 - 22:51

Kim:

Hi Nienke!

Jeeee wat heb je al veel gezien!! Gaaf zeg :)
    Leuke verhalen om te lezen. Veel plezier in Kauai!

Kim